“Izložba Maje Vodanović I Mihaela Gibe U MKC-u Split.” Tportal. N.p., 12 Mar. 2008.“Izložba Maje Vodanović I Mihaela Gibe U MKC-u Split.” Tportal. N.p., 12 Ožujak. 2008.

Izložba Maje Vodanović i Mihaela Gibe u MKC-u Split

U MKC-u Split u četvrtak, 13. ožujka u 20 sati otvara se izložba Maje Vodanović i Mihaela Gibe u sklopu programa koji predstavlja mlade umjetnike

Maja Vodanović i Mihael Giba su dvoje apsolvenata iz slikarske klase profesorice Nine Ivančić sa Umjetničke akademije u Splitu.

Zajedničko njihovom radu jest fokusiranje na problem slike i slikarskog medija – Maja Vodanović okreće se konkretnim izražajnim likovnim sredstvima bitnim u kreiranju prostora i predmeta slike; Mihael Giba istražuje sam stvaralački proces, te širenje slike na prostor točnije u konkretne zadanosti galerijskog prostora.

Njihovi vizualni sadržaji u svijet slike ulaze posredstvom drugih medija – fotografskim bilježenjem (Maja Vodanović), odnosno računalnim modificiranjem (Mihael Giba), te su očišćeni od suvišnih simboličnih značenja i retorike.

S druge strane, ostaju vjerni manualnom postupku i slikarskoj tehnici što na prvi pogled može zavarati promatrača upućujući ga na njihovo tradicionalno područje interesa. Međutim, i Maja Vodanović i Mihael Giba pokazuju istraživačku crtu i discipliniranost u provedbi postavljene si zadaće, te vrlo kreativnim, individualnim pristupima preispituju aktualan potencijal slike.

Izložba ostaje otvorena do 27. ožujka, te će se moći pogledati svakim danom osim nedjelje od 10 do 13 od 17 do 21 sat.

MKC Split

srijeda, 12.3.2008.

http://www.tportal.hr/info/split/fset.html